Inspiration

Vi hälsar på hemma hos Kajsa och hennes familj på Hisingen.

Kajsa Göransson är personen bakom Art and Flora. Allkonstnären du möter i butiken. Ge henne en torkad kvist som inte ser ut så mycket för världen och hon skapar magi. Det är svårt att inte bli inspirerad av denna kvinna. Vi hälsar på hemma hos Kajsa och hennes familj på Hisingen.

Hej Kajsa, hur är det?

Hej! Njuter av semester med familjen och tar dagarna som de kommer, så det är bara fint!

Berätta om dig själv. Vem är Kajsa?

Det ska jag försöka svara på, en gåta jag själv inte löst än men jag gör ett försök! Jag är en person som både vill betrakta men samtidigt älskar jag att kasta mig in i mitten, vill inte missa något! Ofta lägger jag märke till olika färgkombinationer och former som jag passerar och lägger på minnet, eller när jag ser ett dike med den vilda floran kan jag bli så inspirerad att jag spricker. Har ett konstant skapande som pågår i huvudet, älskar att bygga och klura ut olika lösningar. När det finns så lite material som möjligt då jobbar jag som bäst!

När kom du på att du vill arbeta med blommor?

Jag kan inte säga att det är något jag drömt om som liten, förutom att skapandet och färgerna drog mig dit. När jag kom in på floristutbildningen kände jag direkt att jag hittat rätt!

Förutom att du är blomsterkonstnär så är du ju även illustratör och stylist, berätta lite om det.

Jag har alltid älskat att måla, jag kommer in i olika perioder där jag lägger ner många timmar på kväll/natt, det är då tiden finns och inspirationen är som bäst! Använder mig av olika material och tekniker, gillar att testa mig fram och vill inte fastna i akvarellen även om den ligger mig varmt om hjärtat.

För mig är det samma typ av skapande, man ser en bild, blomma eller rum. Vad kan jag göra för att lyfta spänningen, skapa en stämning och få personer i min omgivning att trivas och känna sig trygga. Att se hur vissa färger och former passar olika personligheter och uttryck, det är otroligt!

Har du haft några avgörande händelser i livet som styrt riktningen i annan kurs?

Möten med personer som tror på en, när jag träffade en vän Emma-Klara som fick mig att satsa på mitt egna företag och allt var möjligt! Eller när jag avlutade en dålig relation som fick mig att flytta tillbaka till Göteborg och starta om på nytt.

Alla jag har omkring mig idag får mig att hitta nya riktningar hela tiden! Det är helt underbart! När tankar helt plötsligt blir av bara för att jag nämnt det, som ringar på vattnet!

Vad är det bästa med att bo där du bor?

Att mina barn känner sig trygga och att ha världens bästa grannar gör allt! Alla människor vi kan vinka till från vår lilla balkong som är precis bredvid vägen, bussar som låter som att det ska köra in i sovrummet, personer från olika delar av världen och deras kunskaper, det är en trygg plats för mig. Många tänker att vi har en stor tomt och en genomtänkt inredning, istället bor vi fyra stycken i en liten hyrestrea med mycket växter och fler tavelhål i väggarna än sidor i vår tjockaste bok.

Jag älskar vår odlingslott lite längre ner på gatan, kvällar där ger mig mycket energi och möten med mina odlingsvänner är guld i själen.

Även om en dröm på landet alltid finns, vet jag dock inte om jag skulle klara det utan alla dessa möten!

Hur skapar ni ert hem?

Vi tar lite vad vi har, vrider och vänder, skänker och köper. Ett hem som aldrig blir klart!

Vad behöver man för att skapa en bukett?

Det är bra att sätta blommorna i en spiral om man ska binda den så inte stjälkarna knäcks eller vattenkanalerna täpps till. Färger och former finns inga regler för, enligt mig. Det finaste blomster är det som finns runt dig och i säsong! Bra snittyta och fyll upp med rent vatten. Alla kan skapa underbara arrangemang, testa!

Och vad är bästa tipset för att få fina palettblad?

Kärlek, vatten och ljus! Som vi!

Vilka tankar poppar i huvudet just nu?

Det är som en påse popcorn, t.ex. När kommer värmen? Vad ska vi laga för mat? Många idéer, måsten och livet.

Vart finner du inspiration?

I mina vänner, familj och diken!

Vill du rekommendera något?

En kväll med en god citronpasta, serien Fleabag och choklad. Kanske inte något nytt, men oj så fint!

Så härligt Kajsa! Vi ses i butiken!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *