Inspiration

Vi hälsar på hemma hos Ida, Henrik och Oscar på Kullgården.

Ida Engdahl hittar vi i köket hemma på Kullgården, gården som varit familjens hjärta i fem generationer. Här bor hon tillsammans med familjen, hunden Elsa, katterna Doris och Zelda samt ett gäng höns och har även sina föräldrar i huset bredvid. En riktig bullerbydröm! Vi vandrar vidare ut genom dubbeldörrarna till trädgården och Ida bjuder på ett svalkande glas Chablis.

Hur mår du just nu?

Jag mår bra, hösten börjar närma sig, vilket jag älskar. Det är mycket jobb på gården, men det hinns även med långa middagar och att njuta av allt i trädgården.

Hur har sommaren varit och vad händer framöver?

Den har varit bra, vi har sen semester för att hinna med så mycket av skörden på vår semester. Det är min man och mina föräldrar som tar hand om jordbruket medan jag mest lagar mat och tar hand om vår 5 åriga son.

Berätta lite om @Kullgårdsida…

Drömmen eller kanske den långsiktiga planen är att kunna ha en liten restaurang här på gården, tänk dig ett långbord ute i ladan, god mat och vin och prat ända in på småtimmarna. Det hade även varit kul att göra rapsolja av rapsen vi odlar samt drömmer om en egen kokbok.

Vad bjuder du på för mat ikväll?

Ikväll blir det jag gillar allra allra mest, lite av allt. Det blir ostar och chark och då några goda hårdostar från Hjo. Skogen är full av svamp så det blir även kantarellpasta samt stekt Karl-Johansvamp på surdegsbröd. Citronröra vi kan doppa rädisorna i, samt en grön sallad av sockerärter, salladsblad, silverlök och gurka med citronvinägrett.

När väcktes matintresset till liv?

Ganska sent faktiskt, eller jag är ju uppväxten i ett hem där det alltid har lagats vällagad mat varje dag och vi åt alltid ihop. Men det stora intresset kom när jag flyttade hemifrån.

Vad är dina tre måsten i köket?

En riktigt bra kniv förstås men sedan använder jag både mandolin och rivjärn dagligen.

Vad är det bästa med att bo där du bor?

Att det känns som semester varje dag man kommer hem. Då vi bor på landet så har vi ju möjlighet till en stor trädgård, höns och närheten till skogen.

Älskar att gå ut och prata lite med hönsen, se om de har lagt några ägg. Plocka upp lite grönsaker i landet eller se om de finns lite svamp i skogen jag kan använda mig av till kvällens middag.

Hur skapar ni ert hem?

Köket och att umgås är det centrala och så har vi format stora delar av hemmet efter det. Min man tycker nog vi har lite mycket saker, men jag tycker det är härligt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *