Recept

Kullgårdsidas rosésallad med päron och grönmögelost

Denna sallad är perfekt som en lunch, alternativt till middag tillsammans med andra sidorätter så som sparris, lite ost/chark och rädisor.

1 rosésalladshuvud eller någon annan radicchiosort

1 päron, gärna Kaiser

70 gram grönmögelost (ta fram osten i god tid för bästa resultat)

2 skivor surdegsbröd

Olivolja

Citron

Salt

Svartpeppar

Plocka av bladen av salladen, ju längre in i salladshuvudet desto mildare är den. På de yttersta bladen kan det vara bra att skära bort den mittersta mest beska delen.

Dela brödet till krutonger och stek på medeltemperatur i stekpanna, smaksätt med lite salt. Alternativt grilla krutongerna i ugnen (200 grader i 5-6 minuter).

Skiva päronet i klyftor.

Lägg upp salladen i en djup tallrik, placera krutonger, grönmögelost och päron i salladen och dressa med en riktigt god olivolja, lite citronsaft samt salt och nymald svartpeppar.

Mer inspiration

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *